کاردرمانی ذهنی و توجه تمرکز
- خانه
- مقالات آموزشی
- کاردرمانی ذهنی و توجه تمرکز
کاردرمانی ذهنی – آموزشی و مشکلات توجه و تمرکز
کاردرمانی ذهنی_آموزشی یکی از بخش های مهم برنامه ی توانبخشی کودکان برای بهبود ویا درمان مشکلات شناختی و ذهنی آن ها می باشد.
در برنامه ی کاردرمانی ذهنی به آموزش مفاهیم شناختی (مفاهیم رنگ ، اشکال ، میوه ، حیوانات وسایر مفاهیم پیش دبستانی ) و تقویت مهارت های ذهنی کودک پرداخته میشود.
مشکلات پردازش های ذهنی - مشکلات توجه و تمرکز – مشکلات حافظه . مشکلات درکی/شناختی – اختلالات بینایی/فضایی – مشکلات مهارت های ترسیمی و نوشتاری – ضعف در حرکات ظریف دست –و ...
این مشکلات در بیماری ها و اختلالات گوناگونی مانند :
اختلالات طیف اوتیسم ، اختلالات رفتاری ، سندرم داون ، اختلالات یادگیری ، بیماری های متابولیکی ، تاخیر رشد ، کودکان دیر آموز و ...
نقص در توجه و تمرکز در تمامی بخش های زندگی کودک ناثیر میگذارد. کودکان با این مشکل عملکرد ضعیفی در محیط های آموزشی دارند . و تحمل لازم برای نشستن در یک جا و توجه کردن به موضوعی خاص را ندارند.
به علت نقص در تمرکز در فعالیت های ورزشی و گروهی مشارکت مناسبی نداشته و موفق نیستند به همین دلیل اغلب دوستی ندارند.
این کودکان در تصمیم گیری ، مهارت های حل مسئله ، برنامه ریزی ، اصلاح اشتباهات خود. قضاوت به موقع کارها، دچار مشکل هستند. و نمیتوانند خواسته های خود را به تاخیر بیندازند و منتظر بمانند.
در سنین مدرسه و در زمینه ی تحصیلی ، شکست های مکرر و افت تحصیلی را تجربه میکنند و معلمان آنها از بی دقتی و عدم رعایت قوانین کلاس شکایت مداوم دارند.
تمرینات لازم برای افزایش دامنه توجه ، افزایش تحمل روانی و جسمی ، تمرینات برای بهبود تمرکز(طیف تمرینات تمرکزی از تمرینات بینایی تا فعالیت های بدنی و تمرینات خاص ریاضی گسترده است). مدیریت زمان (زمانبندی لازم برای انجام کارها ) ، تمرینات تقویت حافظه فعال. تمرینات مهارت های نوشتاری و ترسیمی ، تقویت توانایی مهار برای قضاوت صحیح اعمال و در نظر نتیجه ی عمل خود و ... از جمله موارد برنامه ی درمانی این کوکان میباشد.
در این مرکز با ارزیابی و تشخیص مناسب برای این کودکان ، برنامه درمانی جامع و منظمی در نظر گرفته میشود. که باعث کاهش مشکلات آنها و والدینشان ئر محیط های خانه و اجتماع بشود و با طرح برنامه درمانی بر پایه ی افزایش عزت نفس و اعتماد به نفس ، مشارکت افراد در محیط های اجتماعی بالا برود.
۰ دیدگاه:
اولین دیدگاه را شما بنویسید.