بازی های رایانه ای و آسیب های روانی و اجتماعی
- خانه
- مقالات آموزشی
- بازی های رایانه ای و آسیب های روانی و اجتماعی
مهمترین مشخصه بازی های رایانه ای حالت جنگی اکثر آن هاست. و اینکه فرد باید برای رسیدن به مرحله بعدی با نیروهای به اصطلاح دشمن بجنگد.
” خشونت “ مهمترین محرکهای است که در طراحی جدیدترین و جذابترین بازیهای رایانهای به حد افراط از آن استفاده میشود.
و البته بعضی از بازی های رایانه ای ماشین سواری است . که آن ها را بسیار ساده و راحت به نمایش گذاشته اند که باعث میشود. در آینده کودکان به همان نحو برخورد کرده. و فکر کنند که همانطور میتوان با رمز تصادف را درست کرد .
عوامل بسیاری باعث افت تحصیلی میشود. شاید بتوان گفت هر چیزی که ذهن دانش آموزان را درگیر واز مسیر آموزش منحرف کند، یکی از عوامل افت تحصیلی است.https://www.ofoghclinic.ir/mental-training/
با خصوصیتهایی که برای بازیهای رایانهای نام بردیم بدون شک آنها از عوامل مؤثر در افت تحصیلی محسوب میشوند.
چرا که وقت زیادی از دانش آموز را اشغال میکنند و فکر و ذهن او را درگیر مسائل غیرآموزشی میکنند.
یکی از خطرناکترین اثرات منفی بازیهای رایانهای ” اعتیاد “ به این بازی هاست. که بیش از هر چیز کودکان و خصوصاً نوجوانان را تهدید میکند. این تهدید آن قدر جدی است که گاه منجر به مرگ میشود.
در این بازیها به دلیل این که کودک یا نوجوان با ساختنیها و برنامههای دیگران به بازی میپردازد. و کمتر قدرت دخل و تصرف در آنها را پیدا میکند. اعتماد به نفس او در برابر ساختنیها و پیشرفت دیگران متزلزل میشود.
تصور بیشتر خانوادهها این است که در بازیهای رایانهای فرد مداخله فکری مداوم دارد، اما این مداخله فکری نیست، بلکه این بازیها سلولهای مغزی را گول میزنند. و از نظر حرکتی نیز فقط چند انگشت کودک را حرکت میدهند.
پیشرفت تکنولوژی سبب دور شدن اعضای خانواده از یکدیگر میشود. به طوری که هر یک از افرادخانواده به خاطر مشغول بودن به تماشای تلویزیون یا درگیر بودن با رایانه و اینترنت و بازیهای رایانهای، کمتر وقت میکنند با یکدیگر بنشینند و صحبت کنند.
این خود باعث سرد شدن روابط بین والدین و فرزندان شدهاست، به گونهای که آنان کمتر حوصله یکدیگر را دارند. و عاطفه و علاقه در خانواده بسیار کم میشود .
وقتی کودکان به انجام بازیهای رایانهای مشغول میشوند. گذشت زمان را به هیچ وجه احساس نمیکنند. وقتی به خود میآیند که ساعتهای زیادی از وقتشان صرف این بازیها شدهاست.
تحقیقات نشان میدهد کودکانی که دائماً از بازی ویدئویی استفاده میکنند درونگرا میشوند و در جامعه، منزوی و در برقراری ارتباط اجتماعی با دیگران ناتوان میگردند.
۰ دیدگاه:
اولین دیدگاه را شما بنویسید.