مدیریت تغذیه کودکان فلج مغزی ( سی پی )

مدیریت تغذیه کودکان فلج مغزی ( سی پی )
  • ۰۶ اسفند ۱۳۹۷
  • ادمین
  • ۰ دیدگاه
  • ۷ دقیقه

مدیریت تغذیه کودکان فلج مغزی ( سی پی )


کودکان مبتلا به فلج مغزی شدید و به ویژه افرادی که اختلال عملکرد اوروفارنکس دارند، در معرض خطر وضعیت تغذیه ای ضعیف قرار دارند( تغذیه ) .

تعیین نیاز


تعیین نیاز و نحوه مداخله تغذیه ای به عوامل مختلفی بستگی دارد و نیاز به روش های متفاوتی دارد.

درمان اولیه معمولا شامل حمایت تغذیه ای خوراکی. برای آن دسته از كودكانی است كه در مصرف غذای رژیم غذایی ایمن هستند.

لوله های انتالال


تغذیه از طریق لوله های انتالال(روده ای) ممکن است.

در کودکان مبتلا به کمبود تغذیه در نظر گرفته شود. که علیرغم پشتیبانی خوراكی افزایش وزن ضعیف داشته اند. یا در افرادی که دارای دیسفاژی اوروفارنکس و بلع ناامن هستند، ادامه می یابد.

تخمین


تخمینی برای نیازهای انرژی و پروتئین تنها نقطه شروع است. و ارزیابی و نظارت مستمر برای حصول اطمینان از رفع نیازهای تغذیه ای ضروری است. که عوارض به اندازه کافی مدیریت شوند.

و از تغذیه بیش از حد و یا كمتراز آن جلوگیری شود.( تغذیه )

مجله اروپایی تغذیه بالینی (2013) 67، S13-S16؛ doi: 10.1038 / ejcn.2013.225 کلمات کلیدی: فلج مغزی؛ فرزندان؛ الزامات تغذیه ای؛ مصرف غذا؛ ارزیابی تغذیه

مقدمه


بسیاری از کودکان مبتلا به فلج مغزی در معرض خطر وضعیت تغذیه ای ضعیف هستند.

به ویژه افرادی که دارای اختلال حرکتی شدیدو اختلال عملکرد رحم. تعیین نیاز به مداخله تغذیه ای در کودکان مبتلا به CP نیازمند استفاده از روش های متعدد است.

شاخص ها ممکن است شامل موارد زیر باشند:

افزایش وزن و رشد منجر به انحراف از یک الگوی ثابت شده است.

شواهد


شواهدی از ذخایر کم چربی بدن در کنار وزن کم در رابطه با ارتفاع یا طول.

تغذیه خوراکی طولانی مدت یا استرس زا یا علائم آسپیراسیون ریوی یا کم آبی بدن.

شواهد کمبود مواد مغذی.

براوردن نیازهای تغذیه

قبل از شروع مداخلات تغذیه، نیازهای غذایی باید مشخص شود.

برآورد نیازهای تغذیه ای


برآورد نیازهای تغذیه ای برای یک کودک مبتلا به اختلال عصبی مستقیما مقدور نیست. روشهای مختلفی پیشنهاد شده که همه آنها توسط مفروضات متعدد محدود شده اند.

تخمین دقیق به دلیل تغییرات در نیازهای انرژی مرتبط با ناهمگونی گروه، تغییر ساختار بدن و کاهش سطح فعالیت های بدنی دشوار است.

در حال حاضر هیچ روش معمولی برای برآورد نیازهای انرژی کودکان و نوجوانان مبتلا به CP وجود ندارد.

CP


واضح است که بسیاری از کودکان و نوجوانان مبتلا به CP میزان مصرف انرژی در مقایسه با گروه های در حال توسعه را کاهش داده اند و این تفاوت ها با افزایش شدید نقص ناشی از موتور افزایش می یابد.

تفاوت ها به علت کاهش میزان متابولیسم پایه (مرتبط با کاهش وزن و انطباق با تغذیه نامطلوب مزمن).

اما عمدتا به دلیل کاهش سطح فعالیت های بدنی است.

گزارش شده است که نیازهای انرژی کودکان و نوجوانان مبتلا به CP شدید که از صندلی چرخدار برای تحرک استفاده می کنند بین 60 تا 70 درصد کودکان سالم در حال رشد هست.

مشارکت


مشارکت در فعالیت های جسمانی، از جمله توانبخشی شدید، ممکن است نیازهای انرژی کودکان مبتلا به cp افزایش یابد و باید در هنگام برآوردن نیازهای انرژی مورد توجه قرار گیرد.

مصرف پروتئین مناسب برای ساخت و ترمیم بافت ضروری است برای رشد کافی و پیشرفت در دوران کودکی و نوجوانی وبهبود افزایش بافت چربی.

نیازهای پروتئینی در

در حال حاضر شواهدی وجود ندارد که نشان دهد نیازهای پروتئینی کودکان و نوجوانان مبتلا به CP نسبت به کسانی که به طور معمول جمعیت در حال رشد هستند ،متفاوت است.

توصیه ها


بنابراین توصیه هایی برای کودکان و نوجوانان سالم توسعه می یابد. برای کودکان مبتلا به CP وسوءتغذیه، ممکن است نیاز به پروتئین و انرژی بیشتری برای بهبود رشد و جبران عقب ماندگی باشد.

به طور کلی، در این موارد مصرف 2،0 گرم در کیلوگرم در روز پروتئین و افزایش 20 درصدی مصرف انرژی در این موارد باید کافی باشد.

تخمین انرژی


تخمینی برای نیازهای انرژی و پروتئین، فقط یک نقطه شروع است و ارزیابی و نظارت مستمرضروری است. برای اجتناب از تغذیه بیش از حد یا كمتر از حد.

به دلیل مشكلاتی كه در برآورد نیازهای تغذیه ای و غالبا گزارش نادرست رژیم غذایی مصرف كننده است.

ارزیابی


ارزیابی مداوم در مورد اینكه كودك در حال رفع نیازهای انرژی و پروتئینی خود است، باید از طریق كفایت افزایش وزن و بهبود شاخص های مقادیر عینی وضعیت تغذیه تعیین شود و نه صرفا بر مبنای گزارش مصرف غذا است.

در غیاب توصیه های خاص برای استفاده در افراد مبتلا به CP، توصیه های استاندارد در رژیم های غذایی مصرف ویتامین ها، مواد معدنی و عناصر کمیاب است.

مصرف نادرست


مصرف نادرست رژیم غذایی ممکن است. از طریق افزودن غذاهای غنی از مغذی ها در معرض خطر یا از طریق مکمل ها صورت گیرد.

اصلاح یک کمبود مواد مغذی تشخیصی (از طریق خون و / یا غلظت سرمی) احتمالا نیاز به مکمل اضافی دارد.

حمایت تغذیه ای


نحوه اداره حمایت تغذیه ای بستگی به وضعیت تغذیه ای کودک، توانایی کودک در مصرف مقادیر کافی مواد غذایی و مایعات در دهان و خطر آسپیراسیون ریوی دارد.

در صورت امکان درمان اولی شامل پشتیبانی خوراکی دهانی از جمله موقعیت مکانی مناسب و پشتیبانی فیزیکی در طول زمان غذا خواهد بود.

بسیاری از کودکان مبتلا به CP دارای صندلی های سفارشی خود هستند.

اما ممکن است نیاز به حمایت بیشتر بدن و سر داشته باشند تا آنها را پایدار و راحت نگه دارد و اطمینان حاصل شود که آنها با خیال راحت بلعیدن را انجام دهند.

تجهیزات


استفاده از تجهیزات تطبیقی تغذیه، از جمله کارد و چنگال آسان برای نگهداری و تمیز کردن بدون لغزش، ممکن است استقلال را تشویق کند.

با کمک به کودکان برای تغذیه خود. طبق دستورالعمل یک متخصص تغذیه، بافت غذا و ضخامت مایعات ممکن است نیاز به اصلاح داشته باشد.

تا ایمنی راه های هوایی را تضمین کند، بهره وری غذا را بیشتر کند و خستگی را در طول زمان غذا کاهش دهد.

غذاهای مکرر و كم حجم


همچنین خوردن غذاهای مکرر و كم حجم می تواند مفید باشد.

با توجه به تراکم انرژی بیشتر چربی در گرم (37 کیلوگرم یا 9 کیلو کالری / گرم) در مقایسه با پروتئین و کربوهیدرات (17kJ یا 4kcal / g) . اضافه کردن چربی های اضافی به رژیم غذایی می تواند به طور قابل توجهی مصرف انرژی یک کودک را افزایش دهد.

بدون افزایش حجم


بدون افزایش حجم مواد غذایی مصرف شده. با استفاده از محصولاتی که معمولا در خانه یافت می شوند.

چربی ها و روغن ها می توانند در طول پخت و پز یا به غذا کودک درحین خوردن، اضافه شوند.

چربی زیاد


چربی زیاد را میتوان از هسته ی میوه ها یا آووکادو استفاده کرد. نوشیدنی های شیری می تواند با استفاده از پودر شیر خشک، کرم و / یا بستنی و همچنین طعم دهنده ها برای تقویت انرژی و چگالی پروتئین تقویت شود.

مصرف پروتئین


مصرف پروتئین را می توان با افزودن پروتئین به غذاها در تمام وعده های غذایی.

از جمله گوشت كوچك و نرم، محصولات لبنی، تخم مرغ، عدس و حبوبات بهبود داد.

اگر پس از یک دوره زمانی مناسب بهبود وضعیت تغذیه ای مشاهده نگردید.

مکمل های خوراکی تجاری و یا نشانه هایی برای تغذیه ی لوله ای روده ای باید در نظر گرفته شود.

محصولات تعدیلی تجاری


محصولات تعدیلی تجاری قابل دسترس است.

به عنوان مثال، پلیمرهای کربوهیدرات، پودر پروتئین، مکمل های ترکیبی کربوهیدرات وچربی. ممکن است به مواد غذایی و مایعات اضافه شوند.

تا چگالی انرژی و پروتئین افزایش یابد. با این حال، باید مواد مغذی تهییه شده نیز مورد توجه قرار گیرد.

مکمل های تغذیه ای


مکمل های تغذیه ای خوراکی های مختلف (خوراک های شیرین) به صورت تجاری در دسترس هستند.

از جمله محصولات مبتنی بر شیر و یا آب برای کودکان و بزرگسالان.

چگالی انرژی


فرمول های چگالی انرژی بالا و (یا) با فیبر اضافه شده بسته به نیازهای کودک وجود دارد.

غذا خوردن مفید است که به طور قابل توجهی کمک به مصرف مواد مغذی. (و به طور بالقوه فیبر مصرفی) و همچنین ارائه انرژی و پروتئین اضافی میكند.

غذاهای مناسب


غذاهای مناسب برای سن فرد باید انتخاب شوند و فرمولها ممکن است باشند یا نباشند. از نظر تغذیه کامل شوند. هنگام تغذیه مواد غذایی با پودر پروتئین یا پودر شیر خشک و یا زمانی که از غذاهای شیرین استفاده می کنید.

مهم است که میزان مصرف مواد مغذی کودک را در نظر بگیرید و توصیه هایی را برای محدودیت های بالاتر از حد مجاز انجام دهید.

زمان مناسب


مدت زمان مناسب برای محاکمه در مورد حمایت تغذیه ای خوراکی بسته به سن کودک. و درجه ای که وضعیت تغذیه آنها به خطر می افتد، متفاوت خواهد بود.

پیگیری اولیه در 1-3 ماه معمولا کافی است. با این حال، بچه های جوانتر، مانند نوزادان و کسانی که دارای (بسیار) وضعیت تغذیه ای ضعیف هستند، باید بیشتر مورد بررسی قرار گیرند.

تغذیه ی خوراكی


اگر به رغم حمایت ازتغذیه ی خوراكی، افزایش وزن همچنان ناکافی باشد، ممکن است نیاز به تغذیه از طریق لوله های روده ای باشد .

تغذیه از طریق لوله های روده ای در کودکان مبتلا به CP با یک دستگاه گوارش کارآمد نشان داده شده است که قادر به برآورده شدن نیازهای تغذیه ای آنها به صورت خوراکی، با وجود حمایت تغذیه ای خوراکی است.

سوتغذیه


کسانی که دارای سوتغذیه شدید هستند و کسانی که دارای تغذیه قابل توجه و اختلال بلع. (که منجر به ریسک آسپیراسیون ریوی یا تغذیه طولانی مدت و تنش خوراکی) می شود.

ممکن است به عنوان تنها منبع تغذیه برای کودکان با نوشیدن ناایمن یا مصرف مكمل خوراکی مصرف شود در آن کودکان ایمن به مصرف برخی مواد غذایی و / یا مایعات به صورت خوراکی هستند.

تصمیم


تصمیم برای شروع تغذیه ازطریق لوله برای خانواده ها و مراقبین کودکان مبتلا به CP بسیار پیچیده است و ممکن است با اختلاف تصمیم پر شود.

ارزش ها و معانی غذا دادن و غذا خوردن بسیار پیچیده تر از فراهم اوردن ساده ی تغذیه مناسب است.

و حفظ بهبود وزن هستند.

رویکرد متعادل و حساس به والدین و مراقبین در مورد خطرات و مزایای تغذیه با لوله های روده ای اطلاع میدهد.

و اکتشاف در مورد نحوه تغذیه با لوله ها در زندگی روزمره برای کمک به فرایند تصمیم گیری ضروری است.

انتخاب دسترسی


انتخاب دسترسی برای تغذیه با لوله های روده ای بستگی به طول مدت تغذیه پیش بینی شده و وضعیت بالینی کودک دارد.

24 لوله های شكمی برای استفاده کوتاه مدت مناسب هستند.

زیرا آنها نسبتا کمتر تهاجمی هستند.

تغذیه شكمی قبل از تزریق گاستروستومی می تواند. برای بازتوانی تغذیه ای قبل از عمل جراحی و به عنوان استفاده ی آزمایشی برای ارزیابی تحمل و اثربخشی تغذیه با لوله های روده ای استفاده میشود.

استفاده طولانی مدت توصیه نمی شود زیرا لوله ها به آسانی می توانند از بین بروند، و انسداد رخ دهد و آنها ممکن است ناراحتی نازوفارنکس و تحریک را ایجاد کنند.

گاستروستومی


برای تغذیه درازمدت، گاستروستومی به دلیل راحتی و کاهش نیاز به تغییرات لوله های مکرر، مسیر ترجیحی است. در کودکان مبتلا به اختلالات عصبی، هر دو تغذیه ناحیه گاستریک و گاستروستومی به منظور بهبود وضعیت تغذیه نشان داده شده است.

پیلوری


تغذیه پس از پیلوری (nasojejunal، gastrojejunostomy و jejunostomy) ممکن است. در کودکان مبتلا به CP با ریفلاکس شدید گوارش و استفراغ منجر به اختلال در رشد.

و در کسانی که در معرض خطر ابتلا به آسپیراسیون هستند،نمایان شود.

با این حال استفاده از ان از طریق تكرارزیاد عوارض و لوله های جایگزین محدود شده است.

تغذیه از طریق معده وقتیكه امكانپذیر است . مسیر ارجح باقی مانده است چون فیزیولوژیک تر است، لوله گذاری آسان تر است و ممکن است از لقمه استفاده شود

پرهیز تغذیه از طریق روده


تغذیه ازطریق لوله های روده ای باید متناسب با نیازهای فردی کودک باشد.

و تحت تأثیر مسیر دسترسی (یعنی معده در مقابل پست پیلوریک)، تحمل تغذیه، مشارکت مصرف خوراکی و رویه خانواده و شیوه زندگی باشد.

پرهیزهای تغذیه مداوم در اغلب کودکان با تحمل کم غذا توصیه می شود.

تغذیه پس از پیلوری باید به طور مداوم برای جلوگیری از سندرم اسهال و یبوست انجام شود.

یک دوره از زمان خاموش غذا دادن در طول روز می تواند مدیریت شود.

برای بسیاری از کودکانی كه نیازمند تزریق مدارم هستند. که نیاز به تزریق مداوم داشته باشند تا فعالیت های روزانه مانند حمام کردن، حمل و نقل و غیره انجام شود.

لقمه ای


تغذیه لقمه ای می تواند فرصت بیشتری برای مصرف خوراکی فراهم اورد و ممکن است برای شیوه زندگی بسیاری از خانواده ها مناسبتر باشد.

زمانبندی خوراکیهای لقمه ای مهم است. تا فرصتی كافی برای توسعه گرسنگی قبل از غذاهای خوراکی فراهم شود. ترکیبی از تغذیه مداوم شبانه با لقمه ها در طول روز ممکن است برای تامین تغذیه مناسب برای کودک مورد نیاز باشد.

انتخاب فرمول تغذیه


انواع مختلفی از خوراکی های انتهای روده ای تجاری اماده. از جمله فرمولاسیون های پلیمری، نیمه عنصری و عنصر، که برای گروه های سنی مختلف براساس تغییرات نیازهای تغذیه ای در طول عمر مناسب است.

اکثر خوراک های روده ای برای تامین تغذیه کامل طراحی شده اند، به عنوان تنها منبع تغذیه با برآورده شدن تمام نیازهای مواد مغذی ضروری.2 بكار میروند.

انتخاب اولیه


انتخاب اولیه ی تغذیه معمولا یک چگالی انرژی استاندارد است (1.0 کیلوکالری در میلی لیتر (4.2 کیلوگرم در میلی لیتر) )).

موادغذایی پلیمری مناسب برای سن کودک هستند.

برای کودکان با افزایش نیاز به انرژی و یا تحمل ضعیف حجم زیادی از خوراک، فرمول چگالی انرژی بالا (مثلا 1.5 کیلوکالری در میلی لیتر (6.3 کیلوگرم در میلی لیتر)) مفید است.

نیازهای انرژی پایین


برای کودکان دارای نیازهای انرژی پایین، مانند کسانی که وزنشان به سرعت افزایش میابد.

میتوان یک فرمول چگالی انرژی پایین (0.75 kcal / ml) (3.15 kJ / ml) استفاده کرد.

غذاهایی با فیبر رژیمی دارای اثرات بالقوه ی سودمندی برای پیشگیری از اسهال و یبوست هستند.

فرمول های مبتنی بر آب پنیر ممکن است در کودکان با تحمل غذایی كم به دلیل تخلیه ی با تاخیرمعده سودمند باشد.

فرمول آماده سازی خانگی


پیشنهاد شده است که غذای خالص از طریق گاستروستومی به منظور کاهش زخم و خارش در کودکان تحت عمل جراحی سرطان،داده شود.

اما شواهد کافی برای حمایت از این ادعا وجود ندارد.

نگرانی های مربوط به کفایت تغذیه ای و ایمنی تغذیه از طریق لوله ی آماده شده در خانه گزارش شده است .

حتی با درگیر شدن یک متخصص تغذیه، افزایش وزن ضعیف کودکان گزارش شده است.

ایمنی غذا


آلودگی میکروبیولوژیکی تغذیه از طریق لوله های روده ای می تواند حتی با استفاده از فرمول های تجاری رخ دهد.

عوامل خطر عبارتند از محیط زیست و نحوه تهیه خوراک، توجه کم به بهداشت در هنگام هندلینگ، بالا بردن مکرر ظرف غذا و افزایش زمان خوردن غذا .

سیستم های تغذیه روده ای که به صورت بسته بندی و تجاری در دسترس قرار دارند طراحی شدند تا قراردادن یك ست spike در هربسته ، روند دستورزی را محدود كنند.







پری ناز توفیقی

 

۰ دیدگاه:

اولین دیدگاه را شما بنویسید.

    دیدگاه شما